LEEUWARDEN – De organisatie van de Betcity Elfstedenrace kan melden dat Jasper Philipsen op woensdag 4 oktober aan de start van de Friese wielerklassieker verschijnt. De winnaar van de groene puntentrui uit de afgelopen Tour de France, waarin de Belg vier etappes won, mag daarmee direct tot de favorieten voor de zege in de tweede editie van de Betcity Elfstedenrace gerekend worden.

Philipsen is nog altijd maar 25 jaar maar de ploeggenoot van Mathieu van der Poel bleek dit seizoen de te kloppen man in de massasprints te zijn. Dit voorjaar won hij ook Brugge-De Panne en de Scheldeprijs. De afgelopen weken liet hij bovendien zien nog altijd bijzonder goed in vorm te zijn door de laatste drie wedstrijden te winnen waarin hij van start ging. Dat waren het Kampioenschap van Vlaanderen, de Gooikse Pijl en Paris-Chauny. Bij winst in Leeuwarden kan hij de eerste renner worden die de Elfstedenronde in Vlaanderen en de Friese Betcity Elfstedenrace op zijn naam weet te brengen. 

De organisatie verwacht de komende week nog meer klinkende namen te kunnen presenteren. Die kan het publiek van dichtbij aanschouwen op 4 oktober bij de Elfstedenhal in Leeuwarden, waar de ploegenpresentatie plaats vindt. Om 15.50 uur wordt op de Balthazar Bekkerwei in de Friese provinciehoofdstad te finish verwacht. Informatie over route en doorkomsttijden zijn te vinden op deze website.

PARIS (FRA): CYCLING: 24 JULY : Tour de France