De organisatie van de Betcity Elfstedenrace heeft de eerste vijf teams vastgelegd voor de tweede editie die op zaterdag 4 oktober wordt verreden. Onder deze ploegen zijn de WorldTour-formaties van Jumbo-Visma, Jayco-Alula en Intermarch√©-Circus-Wanty. Zoals het er nu naar uitziet zullen sprinters als Dylan Groenewegen, Olav Kooij en de Belg Gerben Tijssen de degens kruisen in de gepromoveerde UCI-klassieker over Friese wegen. 

Waar Jumbo-Visma een team bouwt rond de jonge Nederlandse sprinter Olav Kooij, zal Groenewegen waarschijnlijk kunnen rekenen op zijn Drentse luitenant Elmar Reinders (winnaar van de 2022-editie) en voormalig Tourritwinnaar Michael Matthews. Bij Intermarch√© is Brabander Boy van Poppel een belangrijke pion in de sprintsuccessen van Tijssen. Verder staan de continentale teams van Metec-Solarwatt en Allinq aan de start in oktober. De eerste formatie is een alom gerespecteerde Nederlandse opleidingsformatie die al menig renner naar de profs zag doorstromen, de tweede ploeg staat onder leiding van oud-prof Erik Dekker en heeft met Rick Ottema uit Leeuwarden een regionale troef in huis. Daarmee zijn de eerste vijf teams gecontracteerd, de organisatie streeft naar een ploegenaantal van 18 tot 20 sterke formaties in de  Betcity Elfstedenrace.  

Live op TV

De Nederlandse wielerfans kunnen de wedstrijd natuurlijk in Friesland live aanschouwen, de laatste kans dit seizoen om de wielertopppers op vaderlandse bodem te zien koersen. Maar ook de thuisblijvers hoeven van de ontknoping niets te missen, want de laatste twee uur zijn live op Omrop Fryslan te zien, ook via internet.  Zodat de hele wereld kan genieten van de koers en het fraaie Friese landschap dat als strijdtoneel voor deze wedstrijd wordt gebruikt.

Friesland op wielerkaart

De Betcity Elfstedenrace is nog maar aan de tweede editie toe. In 2022 moest de organisatie op bescheiden niveau beginnen als nieuwkomer, maar die door Elmar Reinders gewonnen editie toonde al wel het potentieel van een ouderwetse Nederlandse waaierkoers. Met de promotie naar 1.1-niveau kon men de gewenste stap zetten om Friesland weer volop op de wielerkaart te zetten met een volwaardige profkoers langs de beroemde Elfsteden. De start is voorzien om 11 uur bij het WTC Expo in de Friese hoofdstad. De finish wordt  rond 15:35 op de Balthasar Bekkerwei in Leeuwarden verwacht.