Taco van der Hoorn is winnaar geworden van de BetCity Elfstedenrace. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert reed weg uit een kopgroep. Jelte Krijnsen en Christophe Laporte gingen mee op het podium.

LEEUWARDEN (NED): CYCLING: OCTOBER 2nd Taco van der Hoorn komt solo over de streep in de BETcity Elfstedenrace Picture made during the BETcity Elfstedenrace 2024

Voor Van der Hoorn was het een emotionele zege. Na een zware val in de Ronde van Vlaanderen in het voorjaar van 2023 keerde hij pas in augustus van dit jaar terug in koers, onder meer als gevolg van een zware hersenschudding. Van der Hoorn reed met Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg),. Christophe Laporte (Visma), Elmar Reinders (Jayco) en Lionel Tamiaux (Lotto-Dstny) weg uit een kopgroep van aanvankelijk 26. Op vier kilometer van het einde reed hij solo weg bij de anderen.

”Dit doet zeker deugd. Ik was al heel blij dat ik weer kon fietsen, maar winnen is natuurlijk iets waar ik heel lang alleen maar van kon dromen. Het had even wat voeten in de aarde om met de juiste groep weg te komen, maar toen dat gelukt was, wist ik dat ik een kans maakte op een mooie zege of zelfs de winst. En daar had ik vooraf wel op gehoopt. Op vier kilometer van het einde zag ik mijn kans en toen ben ik gegaan. Ik moest alleen aankomen en dat lukte. We zaten met drie man mee in de kopgroep en wilden het afmaken. Zeker een heel bijzonder moment om dan over de streep te komen. Ik rijd hierna nog Parijs-Tours en de Chinese etappekoers Gree Tour. Met nog meer vertrouwen nu.”

Jelte Krijnsen merkte dat er wat veranderd was aan zijn status, volgend jaar rijdt hij bij de profs van Jayco na een sterk seizoen 2024. ”Normaal kun je er als continentale renner wel wat tussendoor rijden, maar ze keken naar mij om het dicht te rijden. Toen was tweede het hoogst haalbare, normaal wil je op die positie vooral winnen, maar uiteindelijk ben ik er ook blij mee. Ook Krijnsen sluit zijn seizoen af op Chinese bodem. ” (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)