De organisatie van de Visit Friesland Elfsteden Race krijgt op zondag 6 maart een evenwichtig en internationaal deelnemersveld aan de start. Precies de helft van de 25 startende ploegen komt van over onze landsgrenzen. Door de belangstelling voor de wedstrijd vanuit Europa en Noord-Amerika door de vele volgers van deze internationale teams zet Friesland zich bij voorbaat al nadrukkelijk op de wereldwielerkaart.
Het Nederlandse veld mag er ook zijn. De opleidingsploegen van de WorldTour-formaties Jumbo-Visma en DSM springen in het oog bij een blik op de aangemelde teams. Omdat ook A Bloc, Allinq, BEAT, Metec-Solarwatt en VolkerWessels van start gaan, is de Visit Friesland Elfsteden Race verzekerd van alle Nederlandse UCI-teams van continentaal niveau. En dat komt niet vaak voor in verband met de volle koerskalender van deze ploegen. 
Internationale belangstelling is er van het pro team Sport-Vlaanderen-Baloise en de continentale ploegen Bingoal WB Development Team, Tarteletto-Isorex (België) Elkov-Kasper (Tsjechië), HRE Mazowsze Serce (Polen), Leopard Pro Cycling (Luxemburg), Riwal Cycling (Denemarken), Amper-Tartus 2024 (Estland), Dauner Akkon, Lotto Kernhaus (Duitsland en XSpeed United (Canada). De nationale ploeg van Oostenrijk maakt het internationale tintje van de wedstrijd compleet.
Het veld wordt volledig gemaakt door het neusje van de zalm van de Nederlandse clubteams, zoals de Friese teams Houttec Cycling en Wieler Combinatie Friesland plus de formaties JEGG De Jong Renner Academy, John Deere-NWV Groningen, Monda-IJsselstreek en WV West-Frisia. ‘’Een mooi evenwichtig veld hebben we zo aan het begin van het seizoen met sterke renners van binnen en buiten onze landsgrenzen. De kans is groot dat jonge talenten hier direct hun visitekaartje af willen geven richting de profteams en willen laten zien goed uit de winter te zijn gekomen. Op het UCI 1.2-niveau hadden we ons geen sterker veld kunnen wensen’’ zegt organisator Thijs Rondhuis van Courage Events. ‘’Een mooie eerste stap in een ambitieus traject om Friesland terug op de wielerkaart te zetten.”’